Jeanet en haar man hadden vroeger een paprikakwekerij. Bas van Zwienen, directeur VZM Uitzendgroep, was vroeger werkzaam in de kas van Jeanet en zo leerden zij elkaar kennen. Daar deden ze veel werkzaamheden samen, zoals het sorteren van de paprika’s en samen naar de veiling.  Ze heeft veel tuinbouwopleidingen gevolgd, maar na wat persoonlijke tegenslagen wilde ze naast het werk aan huis iets voor haar zelf. En dat heeft ze gevonden bij Bas, die in 1997 zijn eigen loonbedrijf begon en in 1998 het uitzendbureau VZM Uitzendgroep startte. In 1999 kwam jeanet bij VZM Uitzendgroep werken.

Maar wie is Jeanet van der Spek. Jeanet is 51 jaar, 29 jaar getrouwd met haar liefde Arjan en hebben een zoon Jari. Op dit moment doet ze naast haar werk graag wandelen, dansen en gaat ze graag op reis. ‘Daar is nu meer tijd voor nu we onze eigen tuinbouwbedrijf niet meer hebben.’ Ze werkt al ruim 21 jaar bij VZM Uitzendgroep, een echt begrip binnen het huidige team.

Tijdens de begin jaren bij VZM Uitzendgroep werden er veel avonden doorgewerkt om met het ‘toen nog kleine team’ op orde te krijgen. ‘Dat het team nu enorm is uitgegroeid vind ik uiteraard heel mooi om te zien. Ook hebben we alle specialisaties nu in eigen beheer. Mijn takenpakket was aan het begin erg uitgebreid en allemaal handwerk; uren werden per fax aangeleverd en handmatig in een systeem verwerkt’, aldus Jeanet. Bas wilde de verwerking van de uren vanaf het begin al professioneel wilde aanpakken. Nu werken we met Easyflex en een urenportal, waardoor het verwerken van uren een stuk gemakkelijker en efficiënter is. Uiteraard verlonen we nu veel meer mensen dan toen alles begon, benadrukt Jeanet.

Jeanet is gespecialiseerd in het opstellen en afhandelen van fase drie contracten, pensioenopbouw en salarisverwerking. Op kantoor Bleiswijk werken zo’n vier mensen op de salarisadministratie waar Jeanet één van is.

Wat is het leukste aan werken bij VZM Uitzendgroep? ‘Dat is werken in teamverband. Met zijn allen zorgen dat de klant tevreden is met zijn personeel en dat de flexkrachten blij zijn met waar ze werken en wonen. Vroeger had ik meer contact met de flexkrachten. Dat dit nu minder is vind ik wel jammer, maar ik probeer administratief gezien alles zo goed mogelijk klaar te zetten en af te handelen.’

‘Het is mooi om een bedrijf zo te zien groeien. Je voelt je verantwoordelijk omdat je (bijna) vanaf het begin er bij was. We hebben niet de grote bekende naam zoals een Randstad, maar ik ben trots dat we in de regio Zuid-Holland in de glastuinbouw de naam VZM Uitzendgroep op de kaart hebben gezet. We hebben zelfs een vestiging in Friesland en ook daar een krijgen we steeds een grote rol’, aldus Jeanet van der Spek.