Sjors Temme kende al een aantal medewerkers van VZM Uitzendgroep voordat hij bij VZM kwam werken. ‘Voordat ik hier kwam werken, was ik werkzaam bij Aad Cornelissen, tuinbouwbedrijf in Berlikum. Daar was ik verantwoordelijk voor de arbeid en stuurde ik de mensen aan. Ondertussen werk ik alweer 5 jaar bij VZM Uitzendgroep.’

Tijdens mijn jaren daar werkte ik al samen met Metin, Bas en Ruud. Helaas ging het met het bedrijf waar ik werkte niet goed, waardoor ik via Metin in gesprek ben gekomen met Bas. VZM Uitzendgroep had toen net Agrarisch Hart overgenomen van Ton Hartman, dus was er plek voor nog een relatiebeheerder die ook het aanneemwerk op kon pakken. ‘Een kleine wereld, want we kenden elkaar allemaal al’, aldus Sjors.

Maar wie is Sjors. Sjors is vader van drie kinderen Sven, Lianne en Thijs. Samen met zijn vrouw en kinderen is hij net verhuisd in Berlikum. ‘Bij VZM Uitzendgroep hou ik mij voornamelijk bezig met het aannemen van werkzaamheden in de glastuinbouw voor Complete Projecten wat onder VZM Uitzendgroep valt. Hierbij werken zzp’ers/flexwerkers per stengel of per m2. Dit houdt in dat er wordt gekeken naar het werk wat totaal wordt verricht door de zzp’er/flexwerker. Per product verschilt het hoeveel werk verricht moet worden.’ Zo maakt Sjors offertes voor diverse klanten, voert hij controlewerk uit en waarborgt hij de kwaliteit van het werk.

‘Daarnaast zit ik ook voor een deel in het urenwerk bij diverse klanten. Alle klanten die ik bedien in het urenwerk en in het aanneemwerk zijn gevestigd in de regio Friesland, Noord Holland en de polder,’ aldus Sjors.  Zowel in het urenwerk als in het aanneemwerk werk ik met arbeidsimmigranten. Ik spreek dan niet de moedertaal van die flexwerkers, maar in ons team zitten diverse jobcoaches die wel de taal spreken. Daarom is de samenwerking onderling belangrijk. Je hebt elkaar nodig om te groeien.

Wat is voor jou nog een uitdaging? ‘Mijn kennis en interesse zit voornamelijk in de glastuinbouw. Ik ben bijna mijn hele leven al werkzaam in deze sector, daarom is het voor mij nog de kunst om komende jaren ook klanten uit andere sectoren te krijgen. Die afwisseling lijkt mij een uitdaging.’

‘Mijn werk is geen dag hetzelfde. Ik voel me een gedreven medewerker met hart voor de zaak. Werken in een team is iets waar ik energie uit haal. Samen de problemen oplossen of samen sparren voor nieuwe ideeën om als team in de regio te groeien!’, Sjors Temme blijft hier voorlopig wel!