Mark zijn werkloopbaan bij VZM Uitzendgroep begon in het zwembad, waar hij zo’n vier jaar geleden Bas tegen het lijf liep. De kinderen van Bas en Mark zijn van dezelfde leeftijd en zaten destijds bij elkaar op school maar ze kenden elkaar nog niet. ‘Ik kwam vanuit de automotive branche en wilde graag iets anders. We raakten aan de praat en heeft mij toen uitgenodigd om bij VZM op kantoor te komen.’

Maar wie is Mark. Mark is geboren in Den Haag maar grotendeels opgegroeid in Zoetermeer. Later is hij met zijn gezin verhuisd naar Berkel en Rodenrijs. Mark en zijn vrouw hebben drie jongens van 10, 7 en een peuter van bijna 2 jaar. ‘Als het lekker weer is zijn wij in onze stacaravan in Ouddorp te vinden. Mijn ouders huurden in die omgeving vaak een huisje waardoor ik daar vaak naar toe ging met mijn kinderen. Na het bezoeken van een aantal campings hebben wij in 2017 onze eigen stacaravan gekocht. Op onze camping is animatie voor de kinderen en we zitten dicht bij de zee’.

Wat doe je bij VZM Uitzendgroep? ‘Bij VZM Uitzendgroep ben ik wagenparkbeheerder, regel ik de vervoersplanning voor kantoor Bleiswijk en de uitgifte van de fietsen. Toen Bas mij de functie van wagenparkbeheerder aanbood was ik gelijk enthousiast vanwege mijn affiniteit met auto’s.’ Mark heeft daarnaast op kantoor veel geleerd op administratief gebied, zoals het werken met Excel.

De verantwoordelijkheid, het bezig zijn met auto’s en de beslissingsbevoegdheid vind hij het leukste aan zijn baan. ‘Ik vind het mooi om te zien dat ik eenheid heb gecreëerd met een geheel wit wagenpark.’ De auto’s die bij VZM Uitzendgroep worden ingezet zijn afkomstig van leasemaatschappijen en verhuurbedrijven. Omdat VZM werkt met relaties en seizoensgebonden producten is het gemakkelijk om auto’s in de flexibele flow te hebben. In het hoogseizoen rijden er tussen 130-150 auto’s met onze flexkrachten rond en er zitten ongeveer 80 auto’s in de vaste lease. ‘Hoe intensief er met onze auto’s omgegaan wordt daar had ik in het begin wel moeite mee, echter met zoveel flexkrachten en verschillende berijders is het risico op schade gewoon groot. Lease en verhuur maatschappijen ontzorgen ons in het afhandelen van deze schade.’ Daarnaast onderhoud Mark het contact met track and trace leveranciers, wasstraten, tankstations en houd de ritregistratie bij waardoor er goede controle is op privé en zakelijke ritten.

‘Ik ben trots op het wagenpark en onze geautomatiseerde systemen waardoor het voor mij mogelijk is om als uitzend organisatie nog verder te groeien’, aldus Mark.