Deze maand staat Gert Tichelaar in de spotlights. Hij is nu twee jaar in dienst bij VZM Uitzendgroep als facilitymanager en werkt samen met zijn broer Minno. Gert is 52 jaar jong en woont samen met zijn vriendin en bonuskinderen in Franeker.

Voordat Gert bij VZM Uitzendgroep kwam is hij 25 jaar werkzaam geweest bij Steinfort Glas en daarna nog een periode bij Spaansen. Tijdens deze werkjaren fungeerde Gert als voorman. Gert had veel wisselende diensten en er vond twee keer een reorganisatie plaats. ‘Je wilt een goed gevoel hebben met je werk en collega’s, dus het was tijd voor een nieuwe uitdaging’, aldus Gert. Gert was druk aan het solliciteren, maar toen kwam VZM Uitzendgroep om de hoek kijken via Minno.

In eerste instantie was het de bedoeling dat Gert parttime zou ondersteunen, maar al snel veranderde dit in een fulltime functie bij VZM. Samen met Minno regelen zij alle zaken rondom huisvesting bij VZM regio Noord Nederland en de Polder. Zo heeft Minno nu meer tijd om uurtjes door te brengen op kantoor om de zaken achter de schermen te regelen en zorgt Gert er mede voor dat de calamiteiten worden opgepakt, onderhoud en controles worden uitvoert. Ook heeft VZM nu zelf groenvoorzieningen om de tuinen van de woningen netjes te houden. Hierdoor heeft VZM telkens meer in-house kennis.

‘Mensen moeten het naar hun zin hebben en zich veilig voelen’, aldus Gert. Zo vervangt Gert kranen, lampen, maar ook storingen van ketels verhelpen hoort erbij. Huizen leeg halen of juist huizen inrichten, alles komt om de hoek kijken wanneer het gaat om huisvesting. ‘Het is mooi dat wij de meest simpele dingen zelf kunnen oplossen. Zo zorg je ervoor dat je de kosten laag houdt. Wanneer we een extern bedrijf inzetten begint de teller wel te lopen. Komen we er niet uit dan kunnen we altijd nog bellen, verteld Gert.

Ook ziet Gert een duidelijk verschil in calamiteiten tijdens winter- en zomerperiode. Flexwerkers zijn in de winter veel meer thuis dus zijn er over het algemeen meer problemen. Wanneer de flexwerkers meer aan het werk zijn in het hoogseizoen is het dus ook rustiger wat betreft reparaties. En dan is er weer tijd voor andere dingen verteld Gert. Dan controleren we of de huizen schoon zijn, voeren we andere controles uit en is er weer tijd voor het groen.

Wat zou je graag nog willen doen? ‘Het zou mooi zijn als ik mijn kennis kan verbreden door het volgen van een opleiding. Dit is uiteindelijk kostenbesparend voor VZM.’
Wat maakt jouw dag op het werk? ‘De afwisseling vind ik erg leuk. Elke dag is anders. Het is reageren, er gebeurd iets en je moet actie ondernemen, omschrijft Gert mooi. ‘Geen één dag is het zelfde en een planning maken is leuk, maar daar kunnen we ons nooit aan houden doordat er altijd onverwachte calamiteiten om de hoek komen kijken’.

‘Ik heb het naar mijn zin. Ik heb alle vrijheid. Het moet gewoon zo zijn dat de directie geen telefoontjes krijgt, maar dat wij deze krijgen. Zolang zij niks horen is het alleen maar goed, sluit Gert zijn gesprek mooi af.