Lenie Zwart is 54 jaar en woont samen met haar man Alfred in Sexbierum. Ze heeft 3 kinderen Kevin (niet meer onder ons), Michella en Celine. Ondertussen is Lenie trotse Beppe van 3 kleinkinderen en is de vierde ook op komst.
‘In mijn vrije tijd lees ik graag, vind ik het heerlijk om in de tuin te werken of in huis te klussen. Ook wandel ik elke dag graag een lekker blok om. Die tijd voor mezelf vind ik heerlijk. Natuurlijk het oppassen op mijn kleinkinderen doe ik elke week met liefde’, aldus Lenie.

Lenie is vier ochtenden werkzaam bij VZM Uitzendgroep. Per september wordt dit een ochtend minder om op te passen op haar kleinkinderen. Maar hoe haar avontuur bij VZM begon is al een poos geleden. ‘Toen de kinderen nog klein waren was ik werkzaam bij Mos groente en fruit, een onderdeel van Hartman. Via Ton Hartman kwam ik te werken in de kassen van Hartman. Zo stond ik tussen de paprika’s en de zoetpunten’. De glastuinbouwwereld was toen al bekend terrein voor haar. ‘Door wat rugklachten ben ik na een aantal jaar op kantoor gaan werken bij Hartman’. Intern werd er een uitzendbureau gestart, Agrarisch Hart. Dus na een poos administratie voor Hartman is ze overgegaan naar de uitzendwereld. Agrarisch Hart werd in 2014 overgenomen door VZM Uitzendgroep en vanaf dat moment is Lenie in dienst bij VZM Uitzendgroep.

‘Na een mooie opening in de Metro en een aantal leuke jaren daar kregen we ons eigen kantoor. En nu zitten we al bijna twee jaar in dit nieuwe kantoor, waar ik met veel plezier werk’, aldus Lenie.

Tijdens haar werk houdt ze zich bezig met de administratie, waaronder de verloning, pensioenen, plaatsen van nieuwe flexwerkers, maar ook het ondersteunen van Ton in werkzaamheden na de verloning e.d. ‘Ook zorg ik voor de planten in het gebouw als mijn collega Eileen hier geen zin in heeft, zegt ze lachend.’

Wat is zo leuk aan je werk? Hierop volgt een antwoord wat bij diverse andere collega’s al wordt beschreven. De afwisseling en geen dag is hetzelfde. ‘Ik maak wel eens een planning, maar het is te snel 12 uur’, verteld Lenie. Extra werkzaamheden of uitdaging zijn nu niet nodig, want de dagen vliegen voorbij. ‘Even lekker praten met mijn collega’s en daarna aan de bak. Tijdens de zomer is het hectisch en druk en daar hou ik van’. Ook het werken met diverse nationaliteiten spreekt haar aan.

‘Mijn werk is leuk en ik ga er met plezier naartoe, zegt ze vol overtuiging. ‘De komende vijf jaar zijn ze nog niet van mij af, aldus Lenie.