Op eenentwintig jarige leeftijd is Viktoria met haar toenmalige partner naar Nederland gekomen. Ze hebben 9 jaar in Den-Haag gewoond en zijn toen verhuisd naar de Lier. Sinds een aantal maanden woont Viktoria weer in Den-Haag. ‘De Lier was leuk maar meer voor gezinnen. Ik ben nog jong en woon nu alleen in de stad en er is altijd wel iets te doen. Vanaf deze toplocatie kan ik gemakkelijk naar het strand fietsen.’ Sportief is Viktoria zeker want ze doet graag klimmen, squashen en hardlopen. Daarnaast heeft ze nog aantal boeken op de plank die ze graag zou lezen.

In 2008 was er de eerste crisis in Hongarije. Viktoria is afgestudeerd als marketingmanager maar kon hierin geen geschikte baan vinden. Na een half jaar intensief zoeken in Hongarije kwamen ze in contact met een goede vriend die al werkzaam was in Nederland. ‘Hij zei tegen ons; kom ook naar Nederland om te werken, misschien is het ook iets voor jullie. Ik was nog nooit in Nederland geweest.’ Zo gezegd zo gedaan. Ze is begonnen in de bloemenkas en ging daarna werken in de tomaten. Toen die klant niet verder wilde met het uitzendbureau waar Viktoria voor werkte is ze als uitzendkracht in dienst gekomen bij VZM.

‘Eind 2016 ben ik benaderd door een relatiebeheerder binnen VZM om mee te gaan als tolk naar Boedapest. VZM wilde daar op zoek naar wervingskantoren.’ Dat tripje bleek een groot succes, zowel met het vinden van wervingskantoren als de start van haar loopbaan binnen VZM. Sinds 2017 is Viktoria jobcoach op kantoor Bleiswijk.

Haar werk bestaat voornamelijk uit het begeleiden van mensen. Hierbij valt te denken aan het regelen van sofinummers, zorgen voor juiste huisvestiging en toelichting bij vragen over het werk en loon. ‘Mensen blij maken met een leuke baan staat bij mij voorop. Ik vind het dan ook niet leuk als ik iets niet kan oplossen zoals het vinden van de juiste mensen bij een aanvraag. Mijn werkweek valt niet te plannen, dat vind ik soms wel lastig.’

‘Ik ben er 100% over uit dat ik in Nederland wil blijven en zou graag groeien naar een baan als relatiebeheerder. Ik ken mijn uitzendkrachten heel goed en ik hoop dan een nieuwe betrouwbare jobcoach te kunnen vinden die mijn rol kan vervullen.’
Door een goede beheersing van de Nederlandse taal heeft ze in februari van dit jaar haar intercedente examen gehaald. ‘Op korte termijn wil ik graag weer Nederlandse les volgen om dit naar een hoger niveau te brengen.’

We kunnen wel stellen dat Viktoria zich altijd volledig inzet en verder gaat dan haar werk. ‘Toen ik naar Nederland kwam heb ik die begeleiding niet gehad maar ik sprak gelukkig goed Engels. Ik vind het fijn dat ik deze hulp wel kan bieden aan de Hongaarse mensen.’