Eén iemand moet de jongste (junior) accountmanager zijn en dat is Jillert Jan Bergstra. Hij is 25 jaar en woont in Lemmer. Houdt van sporten en heeft sinds de corona tijd een sportschool aan huis gecreëerd.

‘Ik ben zo’n 6 jaar geleden bij VZM Uitzendgroep gekomen via mijn stage. Ik studeerde commerciële economie en mocht bij VZM een marktonderzoek doen. Naast dit onderzoek heb ik ook meegewerkt bij VZM voor de afwisseling,’ aldus Jillert. Dit was niet in Franeker waar Jillert nu werkzaam is, maar in Bleiswijk het hoofdkantoor van VZM. ‘Na mijn stage had ik een sollicitatie uit staan bij een ander uitzendbureau en belde ik Bas voor een referentie. In plaats daarvan kwam ik op gesprek bij Bas in Franeker, de tweede locatie van VZM.’ VZM was dus geen onbekend terrein voor Jillert. Het systeem en de collega’s waren bijna allemaal al bekend.

En zo begon Jillert als Junior Accountmanager bij VZM Uitzendgroep. Vanuit Lemmer kan Jillert goed de polder bedienen, waar VZM wil groeien. Aan Jillert deze taak en uitdaging! ‘Tijdens mijn werk bij VZM doe ik heel veel wisselende dingen. Zo kwam Jillert binnen als een ‘broekje’, omschrijft hij lachend. ‘Allereerst mocht ik meedraaien op de administratie om hier mijn weg in te vinden, zoals mensen plaatsen en uren verwerken. Sinds vorig jaar heb ik mijn eigen klanten gekregen dus hier richt ik mij nu meer op. Ik onderhoud mijn relaties, zet flexwerkers aan het werk en alles wat daar bij hoort. Zo heb ik veel geleerd van mijn collega’s. Zij hebben een groot netwerk in de omgeving en zo kan je elkaar helpen wanneer je onverwachts mensen nodig hebt.

Naast zijn dagelijkse taken met klanten en flexwerkers is Jillert ook ondersteunend in Franeker wat betreft vervoer. Mark is eindverantwoordelijke in Bleiswijk, maar Jillert pakt een stukje hiervan op in Franeker. Zo zorgt Jillert ervoor dat de contracten voor chauffeurs worden getekend en houdt de bezetting bij. Een mooie aanvulling op het wisselende takenpakket van Jillert.

Ik stelde ook de vraag aan Jillert wat zijn werk zo leuk maakt? Jillert vertelt: ‘Als ik wakker word weet ik niet wat er gaat gebeuren. Die afwisseling vind ik een uitdaging en maakt mijn werk elke dag leuk, maar ook de vrijheid die VZM mij geeft. Ik ben niet iemand die de hele week op kantoor kan zitten’. Als ik vraag aan Jillert waar nog uitdaging voor hem ligt rolt er direct één woord uit zijn mond: Acquisitie! ‘Ik wil nog meer klanten binnen halen. Ik kwam hier binnen en moest alles nog leren, maar ik denk dat je vanuit de praktijk het snelste leert. Ik zal vast een keer vallen en weer opstaan, maar daar leer je van!’ Ook tijdens de corona periode draait Jillert zijn hand hier niet voor om. Door potentiële klanten te bellen of te mailen hoopt hij toch meer klanten binnen te halen.

Mijn laatste vraag was: Waar zie jij jezelf over 5 jaar? ‘Ik zie mijzelf met VZM dan de hele polder bemannen. In de glastuinbouw, maar ook in andere sectoren. Eventueel voor in de toekomst een klein kantoor in de polder om de flexwerkers en klanten nog sneller en makkelijker te kunnen bedienen.’

De uitdaging is nog lang niet uit Jillert zijn werk. Op naar een mooi jaar met hopelijk veel nieuwe klanten!